SIS Survival

Berry Dallinga moeizaam verder op ONK driebanden
UDEN - Berry Dallinga is doorgedrongen tot de tweede ronde van het open Nederlands kampioenschap driebanden in Uden. Hij had daar wel een herkansingsronde voor nodig.

Joop van den Oudenhoven 20-06-21, 10:49 Bron: PZC
De Sluiskillenaar pakte zaterdag in de eerste ronde 61 punten en eindigde daardoor in zijn poule als derde. Hierdoor moest hij naar de herkansingen. Daarin lukte het aanmerkelijke beter bij Dallinga. Met liefst 99 punten werd hij overduidelijk poulewinnaar. Op zaterdag 26 juni komt hij weer in actie.

Dallinga was de eerste Zeeuw die in actie kwam. Joey de Kok en Joris van ’t Zelfden zijn woensdag aan de beurt en donderdag volgt Jean Paul de Bruijn.

Van Geyt en Eckel door naar tweede ronde in SIS Survival
UDEN Roland van Geyt en zijn partner Sylvia Eckel overleefde beide de eerste ronde van het driebandentoernooi in de B-groep.
Van Geyt kende geen problemen en won de poule waarin ook Eckel uitkwam met overmacht, 93 punten. Eckel leek te worden uitgeschakeld maar rukte in de slotfase mede dankzij een serie van 5 naar de tweede plaats en komen volgende week woensdag in actie in de tweede ronde.

De Bruijn onaantastbaar bij eerste optreden in SIS Survival
UDEN Jean Paul de Bruijn uit Hulst heeft zijn visitekaartje afgegeven in het driebandentoernooi in Uden. Hij won zijn poule met liefst 162 punten en 2.136 gemiddeld. Sam van Etten plaatste zich in zijn laatste beurt als tweede met 34 punten. Maandag komt De Bruijn, net als Joey de Kok, weer in actie. De Kok werd tweede in zijn poule en gaat daarmee na Adrie Demming naar de derde ronde. Joris van ’t Zelfden werd derde en moest naar de herkansing waarin hij eveneens derde werd en daarmee was uitgeschakeld.

Tweede ronde eindstation voor Berry Dallinga in SIS Survival
UDEN Ondanks het fraaie gemiddelde van 1.200 is Berry Dallinga uitgeschakeld in het driebandentoernooi in Uden. “Ik had een paar slechte beurten en dat werd me fataal. Ik speelde verder best goed en ben tevreden over mijn moyenne.” Dallinga werd vierde in de poule met 45 punten. Bert van Manen won met 69, voor Volkan Cetin 65 en Wilco Meusen 61.

Joey de Kok stoomt door in driebandentoernooi
UDEN Joey de Kok is ook na drie ronden van het SIS Survival toernooi nog steeds in de strijd. De jonge Lewedorper plaatste zich gisteravond laat eerst voor de derde ronde door tweede te worden in de poule met 73 punten achter Herman van Daalen (91). In de derde ronde werd hij opnieuw tweede met 71 nu achter Oud NK Harrie van de Ven (103). De Kok noteerde 1.392 gemiddeld. Vrijdag komt hij in de kwartfinale in actie.

Onverwachte uitschakeling Jean Paul de Bruijn in SIS Survival.
Onverwacht en vroegtijdig. Leek hij in de derde ronde een gemakkelijke doorgang te krijgen naar de kwartfinales werd het een uitschakeling. Sam van Etten en John Schollink versperde hem de weg. De Bruijn blijkt nog altijd dezelfde wispelturige speler als voor zijn avontuur in Korea. Vorige week werd hij nog gekroond tot allerbeste speler in de eerste ronde met 162 punten nu kwam hij niet verder dan 45 en daarmee laatste in de poule.

Ronald van Geyt naar kwartfinale op ONK driebanden
Waar Jean Paul de Bruijn niet in slaagde lukte Ronald van Geyt uit Hansweert met overtuiging wel.
In de derde ronde werd hij met royale voorsprong poulewinnaar met de respectabele score van 117 punten. De eerste helft ging nog stroef bij Van Geyt maar in het tweede deel was hij niet te stuiten    Partner Sylvia Eckel werd in de tweede ronde uitgeschakeld.

Kwartfinale op ONK driebanden een brug te ver voor Joey de Kok.
Net als Jean Paul de Bruijn werd ook Joey de Kok in de derde ronde van het ONK uitgeschakeld. Het was een opmerkelijke uitslag. Immers de poule kende twee eredivisie spelers met Harrie van de Ven en De Kok naast twee spelers uit de eerste divisie, Nicky van Venrooy. Juist laatstgenoemden gingen naar de kwart finale met 71 punten. De Kok noteerde 35 punten en werd vierde.

Brons voor van Geyt in eerste ronde Open NK driebanden
UDEN Ronald van Geyt uit Hansweert is knap derde geworden in de eerste wedstrijd van het Open Nederlands kampioenschap, genaamd, SIS Survival.
In de kwartfinale etaleerde hij net als eerdere ronde zijn sterke eindsprint. Na aanvankelijk vierde te hebben gestaan vocht hij zich in de tweede helft van de partij naar de gedeeld eerste plaats en daarmee naar een plaats in de finale. Die mocht het predicaat spannend met ere dragen. De nummers een en twee behaalden62 punten en de nummers drie en vier, waaronder Van Geyt 58. Voor zowel goud als zilver en brons en de vierde plaats waren penalty’s nodig. De zege ging naar Micha Donders, het zilver naar Nico van den Heuvel en het brons naar Van Geyt. Van Geyt:”Pfff wat een spanning, ik ben dichtbij gekomen maar het net niet gered. Ben toch trots op mijn klassering.”