Eredivisie ronde 4

 

                                             Berry dallinga na eerste winst op Martens
                            Berry Dallinga na winst op Martens © Joop van den Oudenhoven

Dallinga.com heeft abonnement op remise, Joey de Kok pakt derde overwinning
SLUISKIL - Voor de vierde keer op rij is Dallinga.com blijven steken op een gelijkspel. De thuisploeg zag Berry Dallinga een knappe overwinning boeken, maar dat was uiteindelijk dus niet genoeg voor een overwinning. Die overwinning boekte Joey de Kok wel, het betekende alweer zijn derde van het seizoen.
Joop van den Oudenhoven 04-10-20, 18:54 Bron: PZC
Driebanden eredivisie. Dallinga.com - ‘t Hartje van Oosterhout 4-4: En nog maar eens een gelijkspel voor de driebanders van Dallinga.com. Het vierde op rij om precies te zijn. Toch was de thuisploeg dit seizoen nog niet zo dicht bij de overwinning. Peter de Backer vocht een spannend duel uit met Glenn Hofman dat in de laatste beurt werd beslist toen De Backer twee millimeter verwijderd bleef van zijn laatste punt en Hofman de partij meteen besliste in zijn voordeel, 39-40 in 34 beurten. Op de andere tafel had Steven van Acker een verdiende overwinning geboekt op de taaie Harrie van de Ven met 40-34 in 40 beurten. Berry Dallinga had voor de pauze voor de grootste verrassing gezorgd met een knappe overwinning van 40-28 in 41 op de sterker geachte Frank Martens. Dallinga begon furieus aan zijn partij en leidde bij de pauze met 20-10 na dertien beurten. Daarna kwam er wat sleet op, maar maakte de partij uit met drie keer twee achter elkaar. Debutant Allan Schrøder was niet in goede doen bij zijn eerste optreden voor ‘eigen publiek’ en verloor kansloos van Davy van Havere met 24-40. In 28 beurten. Tot 19-18 geloofde hij nog in zijn kansen, maar toen Van Havere met zes over de brug kwam en in de laatste twee beurten met acht en vijf finishte was het kalf verdronken en geen redding meer mogelijk. De Deen na afloop: ”Na deze partij was het een voordeel dat er geen publiek mocht zijn. Ik zou me doodschamen met mijn prestatie. Het liep niet, kreeg moeilijk spel en liet de makkelijke liggen. Volgende week hopelijk beter.”
Joey de Kok pakte in de vierde ronde zijn derde overwinning en was van groot nut voor zijn team DKM Tools bij de 6-2 overwinning.
Eerste divisie. ‘t Caves/Man op Maat - Treva/Theory Cues 8-0 of 6-2: ‘t Caves/Man op Maat - Treva/Theory Cues 8-0 of 6-2: Een ongewisse uitslag maar hoe dan ook een nederlaag voor de bezoekers. De thuisploeg speelde met een volgens de administratie ongerechtigde speler. Mocht dit werkelijk zo zijn dan wordt de uitslag 6-2 anders blijft de 8-0 staan, mits er in de juiste volgorde is gespeeld. Dan beslist de wedstrijdleider. Op bord 1 kreeg Patrick Vasseur biljart les van ‘good old‘ Raymond Ceulemans . Bij een tussenstand van 15-13 zette Ceulemans een knappe reeks neer en bracht met 2, 1,3, 5, 7 en 1 de stand op 34-13. Vasseur kon nog wat tegensputteren naar 40-21 in 32 beurten maar moest lijdzaam toezien hoe de oude meester een paar klassen beter was. Leslie Menheer was met 40-33 te sterk voor een hevig tegenspartelende Rini Boeren in 38 beurten. Ook Luc Peeters kwam net tekort tegen Philip Coenen, 35-32 in 42 beurten luidde het verdict. Discussie ontstaat waarschijnlijk over de partij tussen Wil Janssen en Ronald van Geyt omdat eerst genoemde niet speelgerechtigd zou zijn. Hij won de partij wel al was het met klein verschil. Spannend was het tot het einde 34-32 toen Van Geyt drie kansen kreeg het gat te dichten maar die niet benutte, 35-32 in 51.
Tweede divisie. De Parel Dranken - Pearle Opticiens 2 6-2: Voor de bezoekers geldt, als Filip Verspeelt verliest is een teamzege ver weg. De Belg in Sasse dienst had een moeilijke dag en ging met 35-23 in 40 beurten stevig onderuit tegen Jan van den Ouwelant. Etienne van Damme en Yves Welvaert deden het nog minder en verloren respectievelijk van Ton de Hoon en Frans Machielse met 30-20 in 40 en 30-16 in 36. Alleen Dion Bergmans bleef fier overeind en won overtuigend (1.093) met 35-20 in 32 beurten van Fons Duivenvoorde.
Treva 2/Theory Cues - Lynn Somers 6-2: Bijna op volle sterkte toonde Treva na een aarzelende competitiestart (een uit drie) zijn ware gezicht. De bezoekers werden op drie borden aan de kant gezet. Alleen reserve Rinus Kramer verloor met 21-30 in 46 van Jef Jacobs. Raymond Nicodem kwam weer goed voor ede dag en won ruim van Jack van Aert met 30-24 in 38. Onur Can was terug van weggeweest en was het spel nog niet verleerd. Hij won met 35-28 in 47 van Hans Frijters. Man van de match was echter Richard de Bruin die met 1.458 grote indruk maakte, met winst op Hans Snijders als gevolg, ook al dankzij een knappe serie van 10, 35-17 in 24.
BV Sprundel 2 - Polka Print 6-2: Winnen blijkt moeilijk dit seizoen voor Polka Print. Na een gelijk spel en twee nederlagen volgde opnieuw verlies. Dit keer was het Meerten Dallinga die de eer voor zijn ploeg redde. Dik verdiend overigens want hij speelde voor het eerst dit seizoen een puike partij met 0.882 gemiddeld en 26-30 winst. Marc van der Spiegel deed wat hij kon in een ijzingwekkende strijd maar verloor met 1 punt verschil van Steven Buelens, 35-34 in 43. Jean Paul de Kraker en Cees Wissel kregen er flink van langs met respectievelijk 35-18 en 30-23.
Joris van ‘t Zelfden, het jeugdig talent uit Driewegen, speelde een opvallende rol bij De Stene Brug tegen De Eekhoorn 4. Hij won, als invaller, als enige van zijn team met 25-10 van Frans Sebregts in 47 beurten.

Vierde gelijkspel Dallinga.com krant

Dallinga.com speelde in de eredivisie driebanden opnieuw gelijk en nu tegen 't Hartje van Oosterhout. Alle ogen, voor zover die aanwezig mochten zijn, waren gericht op de Deen Allan Schrøder die zijn eerste thuiswedstrijd speelde.
JOOP VAN DEN OUDENHOVEN
Het werd er één voor Schrøder om zo snel mogelijk te vergeten. Verlies in 28 beurten met 24-40. De spots waren gericht op Berry Dallinga. Nog geen winstpunt had hij dit seizoen gehaald en ook nog niet echt goed gespeeld. Tegen een geduchte tegenstander als Frank Martens kwam hij voor het eerst echt tot bloei. Met een bliksemstart maakte hij Martens vanaf het begin kansloos. In slechts 13 beurten stond er 20-10 op de teller.
Stroever
Na de thee ging het even wat stroever, omdat er te maken ballen werden gemist. Maar rap herpakte Dallinga zich en vond zijn ritme terug. Bij 40-28 haalde hij grijzend zijn eerste zege binnen. Dallinga na afloop: ,,Het ging vandaag zoals de laatste weken op training. Ik had nu in de beginfase dezelfde rust als dan en dat betaalde zich uit. Toen maakte ik even wat foutjes waardoor de onrust er toch weer insloop. Maar gelukkig kreeg ik weer controle en won royaal.'' Na de pauze won Steven van Acker nog na felle strijd van Harrie van de Ven met 40-34 en verloor Peter de Backer op een punt van Glenn Hofman.