28-09-2020 Eredivisie ronde 3

ronde 3

  • Weer een punt voor driebanders Dallinga.com
    OOSTERHOUT - De driebanders van Dallinga.com kwamen in de eredivisie tegen DKM Tools een 4-0-achterstand te boven deelden uiteindelijk de punten in Oosterhout. Treva Theory Cues ging in de eerste divisie met 1-7 onderuit. In de topteam competitie was een glansrol weggelegd voor Peter de Bree, maar hij kon niet voorkomen dat De Hazelaar XL Box tweemaal onderuit ging.
    Joop van den Oudenhoven 27-09-20, 21:45 Bron: PZC
    Driebanden eredivisie.
    DKM Tools – Dallinga.com 4-4: De driebanders uit Sluiskil kwamen in Oosterhout een 4-4 gelijkspel overeen. Het was het derde gelijkspel van dit seizoen na drie wedstrijden. Voor de pauze zag het er somber uit toen zij met 4-0 achter kwamen na 40-26 verlies voor Steven van Acker tegen Jack Wijnen in 34 beurten en een nederlaag met dezelfde cijfers voor Berry Dallinga in het Zeeuwse duel met Joey de Kok in 35 beurten. Voor De Kok is het na drie ronden zijn tweede zege van het seizoen. Ook op de ranglijst geven beide teams elkaar niets toe. De vijfde en zesde plaats wordt gedeeld met evenveel punten en partij saldo maar met een iets beter percentage voor Dallinga.com. Na de pauze was Peter de Backer veel te sterk voor Roland Uijtdewilligen en zegevierde met 19-40 in 35 en vocht invaller Koen Saver een bloedstollend gevecht uit met Eddy Willems jr., 40-39 in 35. Elke beurt wisselde de leiding in de partij en pas bij de laatste beurt viet het verdict in het voordeel van Saver en daardoor ook voor zijn team. Saver moest aan de bak vanwege het ontbreken van de Deen Schrøder die zich moest afmelden omdat hij niet door Duitsland mocht reizen.
    Eerste divisie.
    Treva Theory Cues – Denkcentrum ’t Spaerne 1-7: De thuisploeg miste zijn kopman Patrick Kesteloot die in België in quarantaine moest vanwege een corona besmetting in zijn familie. Patrick Vasseur nam de koppositie in en deed dat meer dan verdienstelijk met een remise al was winst mogelijk. Het werd 40-40 in 32 beurten tegen topspeler in het artistiek biljarten, Sander Jonen. Halverwege leidde Vasseur met 20-7 in 12 beurten. Daarna volgden teveel nullen om de voorsprong te handhaven. Alleen series van 5 en 7 redde hem van de ondergang. Immers Jonen brandde los en produceerde in 16 beurten 26 caramboles. Het was het enige wapenfeit voor de thuisploeg bij wie Rini Boeren met 28-40 ten onder ging tegen Volkan Cetin, Luc Peeters met 20-35 tegen Marcel Scheffer en invaller Raymond Peeters met 17-35 tegen Robert Scheffer.
    Jens van Dam zorgde met zijn overwinning op Michel van Silfhout, 32-40 in 52, dat zijn ploeg Kippenpan.nl een punt meenam bij De Veemarkt ID.
    Tweede divisie.
    Polka Print – De Parel Dranken 2-6: Het gaat niet goed met de driebanders van Polka Print. Na twee gelijke spelen nu een nederlaag. Alleen Marc van der Spiegel haalde zijn normale niveau en won ook royaal van Fons Duijvenvoorde met 35-23 in 36 beurten. Daarmee was het gedaan met de pret voor de thuisploeg. Jean Paul de Kraker kende een off-day tegen een ijzersterke Jan van den Ouwelant en verloor kansloos met 19-35 in 31. Ook Louis Dallinga kon nog niet ontsnappen aan de malaise van de eerste weken. Met opnieuw een ruime nederlaag tot gevolg, 16-30 in 44. Meerten Dallinga vertoonde enige verbetering al werd ook nu (nipt) verloren, 29-30, 45.
    Pearle Opticiens 2 – ’t Tapperijke 6-2: De net gepromoveerde thuisploeg doet het goed in de tweede divisie tot nu toe. Dion Bergmans vocht een harde strijd uit met John Roovers maar trok aan het langste eind, 35-31, 44. Etienne van Damme redde het niet en verloor in een matig duel 27-35 in 58. Robin Claerhoudt werd de man van de match. Niet alleen won hij met royale cijfers, 30-15 maar noteerde ook veruit het hoogste gemiddelde, 0.833. Eddie van Goethem won op bord vier ook met ruime cijfers, 30-11 maar hoefde daarvoor niet eens goed te spelen, 68 beurten was royaal aan de maat.
    Teletronika – Treva 2 Theory Cues 8-0: Er viel voor Treva 2 geen eer te behalen in Zundert. Ronald van Geyt, geplaagd door een jicht aanval, kon letterlijk niet uit de voeten en verloor kansloos van Peter Stuiver, 35-22, 61. Raymond Peeters verging het, goed spelend, niet veel beter tegen een ijzersterke Erwin Vissenberg, 35-26 in 34. Raymond Eckel vond geen moment zijn draai en ging keihard onderuit tegen Hein Hanegraaf met 30-14 in 49 en Rinus Kramer hield de schade nog het meest beperkt tegen Paul Bruneel, 30-27 in 55.
    Peter de Bree schittert maar zijn team verliest wel
    Het met een Zeeuwse saus overgoten team van De Hazelaar XL Box verloor in de eredivisie van de topteam competitie twee keer van koploper ABC ’t Topke/De Picardie, 5-1 en 4-2. Peter de Bree speelde zijn eerste partij in het ankerkader 71/2 de sterren van de hemel en was al in twee beurten klaar. Een serie van 39 van acquit werd vervolgd met een slotserie van elf tegen Dennis Timmers, 11-150 in 2 beurten. De Bree moest direct daarna zijn tweede partij spelen en dat was teveel gevraagd. Even rust om opnieuw te concentreren kwam er niet van en zijn tweede partij ging verloren tegen dezelfde Timmers, 150-80 in 10.