31-08-2020 Pers De Kok laat zich zien

De Kok laat zich zien bij eerste Grand Prix

  • Bijna kreeg de eerste Grand Prix driebanden van 2020 een Zeeuwse finale. Bijna, want de zege ging naar Glenn Hofman uit Den Haag, die Kay de Zwart uit Roosendaal versloeg in de finale. Joey de Kok en Jean Paul de Bruijn eindigden samen op de gedeelde derde plaats.

    De Kok verraste vriend en vijand met een gedeelde derde plaats met zijn leermeester en provinciegenoot Jean Paul de Bruijn. Na een fraaie overwinning op Dave Christiani in de achtste finale, versloeg hij een ronde later Ludo Kools. In de halve finale trof hij Kay de Zwart, in een partij die van begin tot eind beklijfde.

    Het eerste deel was voor De Kok (20-10), daarna zag hij de sterk spelend De Zwart terugkomen en zelfs voorbij gaan. Met zijn vechtlust finishte De Kok toch als eerste en De Zwart maakte in de nabeurt gelijk (40-40). Een barrage was onvermijdelijk en die kostte De Kok een finaleplaats. Hij maakte van acquit één punt, De Zwart maakte er twee.

    Toch kon hij terugkijken op een fraaie prestatie. ,,Ik heb een geweldig toernooi gespeeld maar van de halve finale baal ik wel'', zei de Lewedorper. ,,Zo'n kans op een finale komt niet zo snel weer. Toch ben ik ook wel blij hoor. Ik maak nu een goede kans op een plek in de Masters."

    Jean Paul de Bruijn wisselde sterke met matige partijen af. In de achtste finale versloeg hij met minimaal verschil (40-39) Dick Jaspers, veelvoudig Grand Prix-winnaar. In de kwartfinale moest Jean van Erp eraan geloven (40-26) om in de halve finale te verliezen van Glenn Hofman (32-40). In de finale was Hofman te sterk voor De Zwart: 40-31.

    ©Joop van den Oudenhoven