Einde dreigt voor driebanden op hoogste niveau in Kwadendamme


KWADENDAMME - Driebanden op het hoogste niveau in Kwadendamme lijkt zijn einde te naderen. Nico Peeters, lokaalhouder en hoofdsponsor van het eredivisieteam ‘s Lands Welvaren, zet de sponsoring stop.

Het eerste team van 's Lands Welvaren. © Joop van den OudenhovenPeeters wordt daartoe gedwongen door de coronacrisis. Het voortbestaan van zijn tapperij ’s Lands Welvaren staat onder druk. ,,Ik wil mijn zaak redden en het komende jaar geen teams meer sponsoren. Daarna zie ik wel hoe de situatie er voor staat.’’

Het team zelf wil wel verder op het hoogste niveau, zegt speler Dirk Weeremans. Hij heeft samen met twee andere spelers (Ronny Brants en Marcel Hopmans) een sponsorvoorstel gedaan waarover Peeters komende week gaat nadenken.


,,Francis Forton (ook een speler) twijfelt nog. Hij leeft van biljarten dus voor hem is het moeilijker.
Nico heeft veel voor ons betekend en gedaan en dat waarderen wij heel erg. We hopen dat we (bij hem) door kunnen.’’
Peeters is daar als licentiehouder van het team nog niet uit. ,,Ik moet mijn zaak overeind zien te houden en wil niet dat halverwege de competitie de stekker er alsnog uit moet.’’


Tweede team

Voor het tweede team van ’s Lands Welvaren lijkt het einde verhaal omdat voor het merendeel van de spelers biljarten zonder vergoeding geen optie is.

In de tapperij in Kwadendamme speelt ook het Topteam zijn thuiswedstrijden. Ook de sponsoring daarvan moet Peeters noodgedwongen stoppen. Voor Peter de Bree, teamleider van het team lijdt het geen twijfel dat zij doorgaan. ,,Wij zijn een vriendenclubje en vinden het geld niet zo belangrijk. Natuurlijk is het fijn als er wat van je kosten worden vergoed maar wat niet kan, kan niet.”

© Joop van den Oudenhoven 30-05-20, 17:14 Bron: PZC